Sportief wandelen

Donderdagochtend vanaf 09:00 uur

Wil je graag sporten, maar twijfel je over je eigen niveau?
Let op! Sportief wandelen is geschikt voor iedereen, maar ook voor iemand die al beweegt/ sport, maar die meer aan conditietraining wil doen.

Uitdagingen in korte loopmomenten om deze conditie te verbeteren. Je bent heerlijk in de buitenlucht (meestal NoordAa gebied) bezig en de groep (maximaal 15 personen) zal worden uitgedaagd op eigen niveau door steeds in de buurt even kort uit elkaar te lopen en terug bijeen te komen. De routes zijn hierop afgestemd en worden door de professionele begeleiding met verantwoorde trainingsopbouw gegeven. Iemand met een betere conditie zal namelijk meer meters afleggen dan iemand met een mindere conditie. Aangezien we om de 10 á 15 minuten steeds andere opdrachten doen, zal je nooit het gevoel hebben dat je achterblijft. Je wordt echt op eigen niveau uitgedaagd en gestimuleerd door tussentijds te werken aan oefeningen of met daarvoor bestemde kleine sportmaterialen (gewichtjes, dynabands e.d.)

Zelfs mensen die gezondheids- of gewichtsklachten hebben kunnen over het algemeen zonder problemen, op eigen niveau, meedoen in de groep.

Een training duurt één uur en is zeer gevarieerd. Er wordt gelet op de juiste houding, techniek en er wordt gewerkt aan het opbouwen van je conditie. Lichamelijk bezig zijn en gezelligheid staan hierbij centraal.

Met makkelijk zittende kleding en goede schoenen kunt je direct meelopen. Kom een keer meelopen om te kijken of het wat voor jou is door een bericht te sturen (i.v.m. locatiewisselingen) aan de leiding.

Je kan lid worden van de vereniging en meelopen voor 30 lessen per seizoen of een 10-lessenkaart kopen via de leiding bij interesse. De lessen lopen ongeveer tot half juni in overleg met de sporters.

Mocht je wellicht ben je op zoek naar meer uitdaging kies dan voor de wandel bootcamp (deze is tijdelijk uit het programma).

Let op! Dit sportonderdeel wijkt af van het vaste vakantierooster van de vereniging.
Nieuwe seizoen start normaliter in september. Vooralsnog is er géén groep gestart.