Sportvereniging NAS Benthuizen

Assisteren bij trainingen

Voor een goede gang van zaken tijdens de les heeft de leiding hulp van assistenten. Deze assistenten zijn opgeleid om te helpen bij de diverse toestellen en herkenbaar aan hun blauwe shirt. Informatie over het mogelijk volgen van deze training is op te vragen bij de leiding, Ingrid Balk. 

Wanneer kom je in principe in aanmerking voor een training?

Niveau 1:
Voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar die graag helpen tijdens de lessen bestaat de mogelijkheid om een opleiding te volgen tot Assistent Niveau 1. Deze opleiding is kosteloos en kan bij onze eigen leiding worden gevolgd waarna na afloop een examen wordt afgenomen. Leerlingen die zijn gekwalificeerd ontvangen na afronding van de opleiding een kleine vergoeding voor de uren waarbij hij/zij in de periode er na assisteren.

Niveau 2:
Voor jongens en meisjes vanaf 14 jaar bestaat er een Niveau 2 opleiding via de KNGU. Deze opleiding is officieel erkend in heel Nederland, maar hier zijn echter kosten aan verbonden. Daar tegenover staat dat de assistenten, na het behalen van het examen, een hogere vergoeding voor de uren krijgen waarin ze assisteren en ze krijgen zij na een jaar met voldoende uren assisteren 1/3 deel terug van de voor de opleiding gemaakte kosten. 

 

Afgelopen seizoen hebben de volgende leden van onze vereniging hun assistenten diploma behaald:
2018:
Niveau 1: Inez Bij de Vaate, Linde Pos, Marilène Kaashoek en Mathijs van Rijthoven.
Niveau 2: Chiara van der Meer.

2020:
Niveau 1: Lucy Jonkeren, Naomi van der Meer en Mitch van Bavel

Schuiven naar boven