Sportvereniging NAS Benthuizen

Assisteren bij trainingen

Voor een goede gang van zaken tijdens de les heeft de leiding hulp van assistenten. Deze assistenten zijn opgeleid om te helpen bij de diverse toestellen.

Voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar die graag helpen tijdens de lessen bestaat de mogelijkheid om een opleiding te volgen tot Assistent Niveau 1. Deze opleiding kan bij onze eigen leiding gevolgd worden. Na afloop wordt een examen afgenomen. Na afronding van de opleiding krijgt een assistent een kleine vergoeding voor de uren waarbij hij/zij assisteert.

Voor jongens en meisjes vanaf 14 jaar bestaat er een Niveau 2 opleiding via de KNGU. Deze opleiding is officieel erkend. Hier zijn echter kosten aan verbonden. Daar staat tegenover dat de assistenten na het behalen van het examen een hogere vergoeding voor de uren krijgen waarin ze assisteren. Ook krijgen zij na een jaar voldoende uren assisteren een derde gedeelte van de voor de opleiding gemaakte kosten

Voor meer informatie over de mogelijkheden om assistent te worden kunt u terecht bij Ingrid Balk.

Afgelopen seizoen 2018 hebben de volgende leden van onze vereniging hun assistenten diploma behaald: Niveau 1: Inez Bij de Vaate, Linde Pos, Marilène Kaashoek en Mathijs van Rijthoven. Niveau 2: Chiara van der Meer.
Afgelopen seizoen 2019 hebben de volgende leden van onze vereniging hun assistenten diploma behaald: Niveau 1: …volgt