Sportvereniging NAS Benthuizen

Springgroep

Dinsdags niv E & niv C/D

Naar mate je een tijdje sport kan het gebeuren dat je toe bent aan meer uitdaging in het turnen. Als dat het geval is, krijg je een uitnodiging van de leiding om bij de springgroep te trainen. De springgroep is een extra uur turnen voor de jongens en meisjes naast de gewone gym groep. Je hebt op dat moment al een aantal onderdelen onder controle.

Bij dit extra uur turnen, naast de gewone gymles en voor deze springgroep, is extra inzet vereist. Het kan voorkomen dat je oefeningen meekrijgt voor thuis. De nadruk ligt bij de Springgroep op het groepsspringen, maar daarnaast komen ook diverse andere turntoestellen tijdens de les aan bod.

Het groepsspringen bestaat uit verschillende sprong- of vloersituaties. Mini-trampoline-, kast-, pegasus-, en tumblingbaanspringen en de lange mat komen geregeld aan bod. Het leuke aan groepsspringen is het teamgevoel. Je moet op elkaar kunnen vertrouwen en de timing moet goed op elkaar zijn afgestemd.

NAS_CHIARA

Daar moet je voor trainen met elkaar.

De springgroep traint ook om mee te doen aan regiowedstrijden van de KNGU (op recreatief niveau, ongeveer 1 of 2 keer per jaar). Mentaal en fysiek moet je je dus kunnen inzetten. En de sportvereniging komt de ouders van de kinderen in de springgroep tegemoet door op dit extra uur turnen een korting te geven op de contributie (15 euro naar rato van het seizoen).

Voor de springgroep hanteert de sportvereniging een speciale turn outfit voor jongens en meisjes. Deze pakjes zijn online zelf te bestellen bij de firma ‘tt-gymnastics” via onderstaande link.

Voor het wasvoorschrift, klik hier.

Vanaf het jaar 2020 zullen er, in verband met het feestelijke jubileum jaar, nieuwe andere gympakjes voor alle leden worden besteld.