Ouder/Peutergym

Dinsdagmorgen vanaf 9:15 uur

Helaas kunnen wij momenteel niet meer de ouder-peutergym aanbieden. Zodra er een trainer beschikbaar is zullen wij overwegen deze ontzettend leuke groep weer nieuw leven in te blazen.

Een aanbod van de vereniging dat speciaal is bedoeld voor de peuter (van 1½ tot 4 jaar) die samen met papa, mama, opa of oma lekker wil gymmen in een ‘echte’ gymzaal.
U zult zeggen: “Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net”.

Dat is waar, maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. 

 

Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. Ook leert uw kind tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden.

In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven.

Met elkaar leer je van elkaar. Voor ouders is de gymzaal tevens een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld.

Schuiven naar boven