Sportvereniging NAS Benthuizen

Peuter/Kleuter gym

Helaas hebben we op dit moment geen peuter/kleuter gym. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem contact op met ledenadministratie@svnasbenthuizen.nl. 

Vanaf het moment dat de kinderen ongeveer 3 jaar zijn en zelfstandig genoeg zijn, kunnen ze al lekker mee doen met peuter/kleutergymnastiek.

Waarschijnlijk zijn ze al op ontdekkingsreis en zelf begonnen met sporten:  klimmen, klauteren, liedjes zingen, balanceren en koprollen maken.

Gymnastiek is een mooie start om al op jonge leeftijd in aanraking te komen met sport! Er wordt ook wel gezegd dat gymnastiek de basis is van alle sporten en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar beamen.

Peuter/kleutergym biedt een goede aanvulling op de motorische en mentale ontwikkeling van het kind; in de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Ook worden tijdens de lessen de sociale kwaliteiten gestimuleerd. 

Gymnastiek zorgt voor een gezonde lichamelijke– en geestelijke ontwikkeling op latere leeftijd. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun lichaam en durven minder te proberen omdat ze het eng vinden. Gym stimuleert en ze maken kennis met het aanleren van vaardigheden die hun balans, coördinatie en motoriek versterken. 

 

Schuiven naar boven